Bijtelling in Duitsland / Steuernachlass für Elektro Dienstwagen

Das Bundeskabinett hat einen Steuernachlass für Elektro-Dienstwagen beschlossen. Kauft oder least Ihr Arbeitgeber ein E-Auto oder einen Hybrid zwischen dem 1. Januar 2019 und dem 31. Dezember 2021, müssen Sie für die private Nutzung pro Monat 1 Prozent vom halben Listenpreis versteuern. Verbrenner werden weiterhin mit 1 Prozent des vollen Listenpreises versteuert. Der Bundesrat muss noch zustimmen.

Het stond in de kabinetsplannen, maar nu wordt de regeling vrijwel zeker ingevoerd. Voor echte electrische auto’s en hybride’s (!) wordt de bijtelling gehalveerd! Het was eerst 1% van de cataloguswaarde per maand, het is nu de helft. Of …1% van de helft van de cataloguswaarde.

Al eerder schreef ik dat de Outlander PEHV wellicht een rivival in Duitsland gaat krijgen. Dat zou zomaar mogelijk zijn.